Simpele tips om je huis een andere look te geven


 


Ben je net als ik snel verveeld van een bepaalde look maar ga je ook niet super veel geld uitgeven om elke keer nieuwe meubels aan te schaffen, Dat is ook helemaal niet nodig. Met een paar simpele aanpassingen geef je de ruimtes in je huis direct een nieuwe look!

Schilderen

Een muur een andere kleur geven is meestal niet zoveel werk en vaak nog goedkoop om een kamer echt een hele nieuwe look te geven. Zelf ben ik helemaal niet van het voorschilderen. Ik zorg er gewoon voor dat ik twee goede lagen schilder zodat dit een goede dekking geeft. Zorg tussendoor wel dat de lagen wel opdrogen anders ben je verf aan het uitsmeren in plaats van een nieuwe laag er op te verven. 

Afplakken hoeft trouwens ook niet altijd. Als je een vaste hand hebt kan je ook naast een roller gebruik maken van een kleine kwast om zo de randen te verven. 

Zelf ben ik enorm fan van Gamma huismerk verf. Deze hebben vaak een matte afwerking en dat is super mooi.

Opnieuw kozijnen lakken

Heb je het gevoel dat je kozijnen of deuren of alle andere zaken in je huis die gelakt zijn er niet echt meer mooi uit zien? Dan zijn zij misschien ook toe aan een likje nieuwe lak. Ga voor een nieuwe kleur of gebruik gewoon de oude kleur. Maar je zal zien dat 'schone' lak weer een mooie sfeer geeft aan de kamer.

Verschuif je meubels

Op een gegeven moment kan je verveeld raken van de indeling van je woning. Zoiets simpels als je meubels verplaatsen kan  een hele nieuwe vibe creëren. Je ogen en je hersenen zijn gewend geraakt aan de indeling en op het moment dat je de indeling veranderd kan het ineens lijken alsof je hele inboedel is veranderd. Is net een beetje als trainen. Elke dag dezelfde oefening is ook saai, maar pas hem even aan en ook je lichaam zal dit merken. 

Hussel je decoratie

Heb je leuke decoratie in huis en staat deze altijd op dezelfde plek? Verplaats ze dan! Breng je decoratie van boven naar beneden en vice versa, óf verander de volgorde van de decoratie op je planken en wandkasten. Mocht je een neutrale woning hebben, dus neutraal gekleurde muren, dan is het ook altijd een optie om diverse kleuren kussenslopen in huis te hebben. Ben je nu meer in de mood voor bont gekleurde accenten, dan verander je de kleuren van je kussenslopen en gooi je een mooie gekleurde deken over de bank. 

Maak een fotowand

Een fotowand is niet alleen heel aantrekkelijk voor het oog, het is ook nog eens heel leuk om al je herinneringen aan de muur te etaleren. Zo word je altijd herinnerd aan die leuke tijden. En zeg nou zelf, wie wil niet elke dag herinnerd worden aan die hele mooie dag aan het strand.

Recycle 

Heb je geen budget om je huis een nieuwe look te geven, kijk dan wat je kan recyclen. Leuk hoeft niet altijd duur te zijn. Wees creatief! Spuit oude glazen flessen over en etaleer ze naast elkaar op een plank of een boekenkast. Zelfs van plastic flessen kan je iets leuks maken. Tegenwoordig komen producten in hele leuke verpakkingen. Dus deze kan je ook verven in leuke kleurtjes. 

Dus ga even op zoek in je woning naar verborgen schatten, misschien heb je nog wel leuke decoratie op zolder staan? 




Reacties