Sereniteit in de slaapkamer

 


Je slaapkamer is waarschijnlijk wel het belangrijkste plekje in huis. Hier kom je namelijk tot rust. Daarom is het van uiterste belang je slaapkamer zo sereen mogelijk te maken. Hieronder verschillende tips om van je slaapkamer een oase van rust te maken.

Maak je slaapkamer niet te druk.
Een slaapkamer is om je terug te trekken, dus moet je zo min mogelijk afleiding hebben in je slaapkamer. Tuurlijk kan je je slaapkamer wat aankleden, dat is juist leuk! Maar wees kritisch met wat je in je slaapkamer plaatst. Volgens de leren van Feng Shui heeft energie ruimte nodig om goed door te kunnen stromen. Als je daarom teveel spullen plaatst kan deze energie nergens naartoe. Plaats dus alleen meubels die echt in de ruimte moeten staan en geen onnodige meubels. 

Maak van je slaapkamer geen opbergruimte. 
Ga geen tuinspullen, schoenen of andere dergelijke spullen in je kamer opbergen (tenzij je natuurlijk echt nergens anders plek hebt). Als je spullen onder je bed wil opbergen, zorg er dan voor dat dit bedlinnen zijn en geen tierelantijntjes. Dit ook weer voor een goede doorstroming van energie. Als je toch dingen opbergt doe het dan in afgesloten kasten.


Maak gebruik van natuurlijke materialen.
Naast dat natuurlijke materialen tijdloos zijn, zijn ze ook nog eens perfect als beddengoed. Katoen is luchtdoorlatend wat beter is voor de huid. Synthetisch beddengoed kan namelijk allergische reacties veroorzaken. Investeer dus in kwalitatief beddengoed. Het oogt mooier en slaapt ook lekkerder.




Plaats luchtzuiverende planten.
Planten kunnen een helende werking hebben op de psyche van de mens, dus lijkt het bijna vanzelfsprekend om deze te plaatsen in de ruimte waar je het meeste gebruik maakt van je onderbewustzijn. Bovendien doen planten het vaak goed in de slaapkamer omdat de lucht daar minder droog is (bij de meeste mensen staat de kachel het minst aan in de slaapkamer). De beste keuzes voor de slaapkamer zijn luchtzuiverende planten. Ze zuiveren de lucht van giftige stoffen en zetten natuurlijk koolstofdioxide om in zuurstof.




Zorg voor mooie zachte verlichting.
Net als schermen in de slaapkamer, is fel licht ook niet bevorderend voor een serene slaapkamer en dus niet bevorderlijk voor de nachtrust. Zorg daarom voor zacht en dimbaar licht. Houd je van lezen voor het slapengaan, zorg dan voor een nachtlampje. 

Gevoelig voor stof? Plaats geen tapijt.
Ben je net als ik enorm gevoelig voor stof, zorg dan voor een vloer dat makkelijk schoon te houden is. Tapijt is natuurlijk heerlijk voor je blote voeten, maar trekt wel veel vuil aan. Wil je toch iets van textiel op de vloer, ga dan voor een mooi vloerkleed. Die kan je ook weghalen en vervolgens buiten uitkloppen.

Maak gebruik van verduisterende gordijnen.
Niets voor niets wordt er geadviseerd de kamer van je baby zo donker mogelijk te maken. Zo leert je baby het verschil tussen dag en nacht. Als het donker is, komt je lichaam namelijk vanzelf in slaapmodus. Als je door licht van buitenaf wordt gestoord, kan dat dus ook je nachtrust verstoren.


En tenslotte, weet wat voor sfeer je wil creëren.
Wil je een knusse kamer, dan zijn donkerdere tinten belangrijk om toe te voegen. Let wel dat donkere kleuren een ruimte kunnen verkleinen. Niet ideaal voor een kleine slaapkamer. Wil je je slaapkamer groter laten ogen, kies dan lichte kleuren. 

Reacties