Hergebruiken van glazen potten



Wij worden allemaal steeds bewuster van onze planeet en proberen zo milieubewust mogelijk te leven. Dus is het heel fijn als je potten, flesjes en dergelijke een tweede leven kan geven. In deze blog geef ik een paar tips voor het hergebruiken van glazen verpakkingen.



Conserven potten 

Deze potten zijn ideaal om allerlei zaken in te bewaren. Vaak koop je linzen of gedroogde erwten in zakken. Zelf vind ik het super irritant om ze in deze zakken te bewaren. Hoe handig is het dan om deze in hergebruikte potten op te bergen. Goedkoop en milieuvriendelijk! Heb je een voorraad van allemaal zelfde potten, dan kan je deze ook mooi in harmonie naast elkaar etaleren. Zelf koop ik altijd de conserven in glazen potten met een gouden deksel, because... TeakandGold!




Glazen fles als vaas of waterfles

Het is soms zo zonde om mooie glazen flessen naar de glasbak te brengen, dus waarom niet hergebruiken?Je kan de fles in een leuke kleur spuiten of beschilderen en mooie droogbloemen in plaatsen of gewoon als mooi ornament op een plank of kast.



Soms zijn de flesjes van zichzelf al super leuk en kan je ze gewoon gebruiken als waterfles op je nachtkastje.


Rituals geurstokjes

Wie is niet gek op Rituals? Rituals staat bekend om haar hele mooie verpakkingen en wordt daarom ook wel in de prijs verwerkt, erg zonde dus om deze weg te gooien. Gebruik de mooie geurstok vaasjes als vaas voor je droogbloemen of display ze in een wandrek of op een wandplank.








Voor creatieve doeleinden

Ben je net als ik gek van knutselen en heb je van allerlei knutselmaterialen, zoals vilt bolletjes, glitter of confetti? Ook hiervoor zijn de glazen potten heel erg handig. Zorg er wel voor dat je ze extra goed droogt, je hebt geen zin in nat knutselgerei.


 
Het schoonmaken van de potten

De potten hebben altijd bestickering. Logisch, want je koopt de potten tenslotte met producten erin. 
Om deze stickers er makkelijk af te halen week je de potten in warm/heet water met wat afwasmiddel erin. Het makkelijkste is natuurlijk om dit gewoon in de wasbak te doen. Laat dit 30 minuten weken en bij de meeste potten zal je de stickers in zijn geheel eraf kunnen halen. De lijm wordt door de hitte en het afwasmiddel afgebroken en zo dien raakt de sticker los. Mochten er nog wat lijmresten op de pot blijven zitten, dan kan je deze met de ruwe kant van een spons eraf schrobben. Soms zijn de stickers erg hardnekkig en kan je een potje of flesje stickerverwijderaar halen bij bijvoorbeeld de Kruidvat. 







Reacties